Banja i manastir se dogovorili

Izvor: TvojPortal.com, 29.Apr.2011, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banja i manastir se dogovorili

Čačak 29. 04. 2011  Izvor: Press
Manastiru Vujan vraĆena zemlja
Poravnanje - „Atomska banja", umesto da vrati još dva hektara, obavezala se da izgradi konak i da se sveštenici Žičke eparhije besplatno leče u banji

Vraćeno osam hektara zemlje... Manastir Vujan

Posle više od 60 godina manastiru Vujan vraćeno je osam hektara zemlje u Gornjoj Trepči. Posle potpisivanja sporazuma o poravnanju između vlasnika „Atomske banje Gornja Trepča" i >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << predstavnika Žičke eparhije, kojoj pripada manastir Vujan, Crkva je povukla tužbeni zahtev za vraćanje oduzete imovine. Ovo je zasad jedino vansudsko poravnanje za vraćanje crkvene imovine.
Po sporazumu preostala dva hektara zemlje na kojima se nalaze objekti lečilišta, kao i izvori lekovite vode u samoj banji, ostaju vlasništvo „Atomske banje". Većinski vlasnik „Atomske banje" Borivoj Jakovljević kaže da su pregovori sa predstavnicima Žičke eparhije i SPC trajali od kada je banja pre dve i po godine privatizovana.
opširnije možete pročitati na ovom linku

čačakzemljaManastir Vujan„Atomska banja"Žička eparhija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.