Baka na Zelenjaku prosi sa kucom njena prica lomi i najtvrdja srca

Izvor: medio.rs, 14.Sep.2016, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baka na Zelenjaku prosi sa kucom njena prica lomi i najtvrdja srca

Beograđani koji često prolaze Zelenim vencom jako dobro znaju dobroćudnu bakicu koja sedi na stepenicama u prolazu, sa mirnom kucom u krilu i prosi. Baka Emilija živi na rubu egzistencije, ali sve što uspe da isprosi nesebično deli sa svojim četvoronožnim prijateljima.

U velikom broju nesrećnih duša koje za najosnovnije stvari prose u podzemnom prolazu na Zelenom vencu, već dugo se ističe simpatična bakica koja sedi na stepenicama sa tihom crnom kucu uz sebe. Njeno >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << ime je Emilija i živi u uslovima koji su, u najmanju ruku, poražavajući. Zaboravljena od svih, baka je godinama živela bez struje, bez vode, u kućici Ripnju koja prokišnjava.

Ipak, možda najdriljiviji deo baka Emine priče je činjenica da sve što isprosi, a to je svakako veoma malo, nesebično deli sa svojim kućnim ljubimcima - kucama. Oni koji često proleze Zelenjakom sigurno su je videli kako deli kiflu sa kucom, a upravo to radi i kod kuće, gde ima još ljubimaca.

No, dok mnogi okreću glavu na drugu stranu, jedna Beograđanka je rešila da pomogne Emiliji i pokrenula je Fejsbuk stranicu posebno namenjenu za pomoć Emiliji.

Baka Ema nema penziju. Nije zavedena čak ni kao socijalni slučaj. Zaboravljena je gotovo od svih - ali ne odutaje od svojih četvoronožnih drugara. Kako kaže, oni su joj sve u životu.

- I da joj nađemo bolje mesto za život, baka Emilija ga neće prihvatiti ukoliko u njega ne bi mogla da povede i svoje najbolje prijatelje – pse - kaže devojka, čija je akcija dovela do toga da Emilija dobije nešto pomoći, pa je tako i humani Zoran Bošković, koji je biciklom prešao 1.400 kilometara za napuštene životinje, nedavno donirao jedan deo skupljenih sredstava upravo ovoj skromnoj baki.

Ako želite i možete da pomognete baka Emiliji - bilo da se radi o hrani za pse, novčanoj pomoći, nameštaju ili uslugama za sređivanje kuće - javite nam se na e-mail ljubica.krstic@ringier.rs i mi ćemo se postarati da pomoć stigne u prave ruke.

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

BAKA NA ZELENJAKU PROSI SA KUCOM Njena priča lomi i najtvrđa srca

Izvor: Blic, 15.Sep.2016, 12:11

U velikom broju nesrećnih duša koje za najosnovnije stvari prose u podzemnom prolazu na Zelenom vencu, već dugo se ističe simpatična bakica koja sedi na stepenicama sa tihom crnom kucu uz sebe. Njeno ime je Emilija i živi u uslovima koji su, u najmanju ruku, poražavajući. Zaboravljena od svih,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.