Bajka sa nehumanim krajem: Ko će u zgradu Anđeline Džoli?

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2011, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajka sa nehumanim krajem: Ko će u zgradu Anđeline Džoli?

I pre nego što će početkom novembra u centru Rogatice biti otvorena zgrada za izbeglice iz kolektivnog centra čiju je gradnju pomogla holivudska zvezda Anđelina Džoli - već su se pojavili problemi. Izbeglice, koje je Džolijeva prošle godine obišla sa suprugom Bredom Pitom, tvrde da se humani gest slavne glumice već sada uveliko zloupotrebljava.

Ranka Andan (74) je za "Dnevni avaz" ispričala da joj je pre nekoliko dana iz opštine saopšteno da za nju u novoj zgradi nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mesta.

Ranko Vladičić iz Foče rekao mi je da treba da potpišem papir i zajedno sa Radom Rosić, drugom stanovnicom kolektivnog centra (u bivšoj Ekonomskoj školi u Rogatici) - koja mi nije ništa - prihvatim  stančić u naselju Tekija na petom spratu, ogorčeno priča Ranka.

Luksuzna dvospratnica u centru Rogatice, koju meštani zovu "Vila Džoli", ima jedanaest garsonjera i dva jednosobna stana.

Neki od budućih stanara objašnjavaju da će sobe biti kompletno uređene, a da na raspolaganju imaju i veliku dvoranu za slavlja, kao i zajedničku prostoriju u kojoj će piti kafu i družiti se.

Ona tvrdi da načelnik opštine Rogatica Radomir Jovičić, umesto nje i Rosićeve, u "Vilu Džoli" pokušava da smesti ženu koja u kolektivnom centru nije provela ni dan.

Kada je čula ovu vest, Rada Rosić je, pričaju njene komšije, završila u bolnici u Foči.

Ovamo su dolazili ljudi iz Anđelininog tima, jedna žena i dvojica muškaraca, i nekoliko puta me zapisivali.

Sada načelnik kaže da mi nemamo pravo na sobu u novoj zgradi, da su se odjednom pojavile neke druge osobe i da će se spisak još jednom prekontrolisati, objašnjava Ranka Andan.

Ranka kaže da neće potpisati nikakav papir iz opštine i da će se za pomoć obratiti i Američkoj ambasadi u Bosni i Hercegovini.

Nije u redu da se u Anđelininu zgradu useli neko ko ni dana nije proveo u kolektivnom centru, a da se ja, koja primam 40 maraka (oko 20 evra) pomoći mesečno, smeštam u drugi stan i čekam kada će se pojaviti njegov predratni vlasnik, poručuje Ranka Andan.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.