Bajden se žali na Trampov tim

Izvor: B92, 20.Nov.2020, 00:39

Bajden se žali na Trampov tim

Izabrani predsednik SAD Džo Bajden kritikovao je večeras administraciju predsednika Donalda Trampa.

Bajden je rekao da odbijanje Trampove administracije da njegovom timu omogući pritstup ključnim saveznih službama negativno utiče na njihovu sposobnost da osmisle plan kako da odgorove na pandemiju korona virusa, pogotovo u pogledu distribucije vakcina.

Bajden je u Vilmingtonu u saveznoj državi Delaver istakao da njegov tranzicioni tim nema sve informacije koje treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da dobije od raznih agencija, zbog čega "nismo u mogućnosti da se nosimo sa svime, od testiranja do smernica o najvažnijem pitanju distribucije vakcina", prenosi AP.

Bajden je pokrenuo sopstvenu radnu grupu usredsredenu na stvaranje aktivnog plana za suzbijanje pandemije, ali on i njegovi pomoćnici navode da će nemogućnost pristupa trenutnom planiranju u saveznoj vladi znatno otežati odgovor na pandemiju kada Bajden stupi na dužnost u januaru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OPTUŽBE NA RAČUN TRAMPOVE ADMINISTRACIJE Bajden: Bez informacija nećemo moći da odgovorimo na pandemiju

Izvor: Blic, 20.Nov.2020

Izabrani predsednik SAD Džo Bajden rekao je večeras da odbijanje administracije predsednika Donalda Trampa da njegovom timu omogući pritstup ključnim saveznim službama negativno utiče na njihovu sposobnost da osmisle plan kako da odgorove na pandemiju korona virusa, pogotovo u pogledu distribucije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.