Bajden se žali na Trampov tim

Izabrani predsednik SAD Džo Bajden kritikovao je večeras administraciju predsednika Donalda Trampa.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2020.

23:41

Bajden se žali na Trampov tim
Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Bajden je rekao da odbijanje Trampove administracije da njegovom timu omogući pritstup ključnim saveznih službama negativno utiče na njihovu sposobnost da osmisle plan kako da odgorove na pandemiju korona virusa, pogotovo u pogledu distribucije vakcina.

Bajden je u Vilmingtonu u saveznoj državi Delaver istakao da njegov tranzicioni tim nema sve informacije koje treba da dobije od raznih agencija, zbog čega "nismo u mogućnosti da se nosimo sa svime, od testiranja do smernica o najvažnijem pitanju distribucije vakcina", prenosi AP.

Bajden je pokrenuo sopstvenu radnu grupu usredsredenu na stvaranje aktivnog plana za suzbijanje pandemije, ali on i njegovi pomoćnici navode da će nemogućnost pristupa trenutnom planiranju u saveznoj vladi znatno otežati odgovor na pandemiju kada Bajden stupi na dužnost u januaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: