Izvor: Piplmetar.rs, 22.Feb.2024, 22:30

Bajden se sastao sa udovicom i ćerkom Alekseja Navaljnog




Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina

Foto-montaža: Profimedia/Capital pictures/RS/MPI, Profimedia/imago stock&people/Didier Lebrun


Predsednik SAD Džo Bajden sastao se u četvrtak sa udovicom Alekseja Navaljnog.
Njih dvoje su se sastali u San Francisku, a na sastanku je bila i Julijina ćerka Darija.
Na fotografiji koja kruži društvenim mrežama >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << vidi se kako Bajden grli Juliju tokom njihovog razgovora.
#Biden incontrato Yulia #Navalny per esprimere le sue condoglianze.Il Presidente #USA ha espresso la sua ammirazione per il coraggio di Aleksey #Navalny nella lotta per la libertà, la democrazia e i diritti umani.Domani annuncerà nuove sanzioni contro la Russia. pic.twitter.com/AYNiHcXfvo— Il Politico Web (@ilpolitico_web) February 22, 2024
„Predsednik je izrazio svoje divljenje na hrabrosti Alekseja Navaljnog i njegovom nasleđu u borbi protiv korupcije u Rusiji u kojoj se vladavina prava ne primenjuje isto za sve“, saopštila je Bela kuća.
On je zatim obećao da će SAD uvesti novi paket sankcija Putinu.
Podsetimo, ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u ruskom zatvoru u petak, 16. februara, potvrdila je ruska Federalna kazneno-popravna služba za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.
Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.