Bajden priznao: Bibi, volim te, ali...

Izvor: B92, 12.Dec.2023, 09:22

Bajden priznao: Bibi, volim te, ali...

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da ima "složen odnos" sa izraelskim premijerom i prijateljem Benjaminom Netanijahuom.

Bajden je kazao i da su njih dvojica imali nesuglasice ranije, ali i danas.

Bajden se, govoreći na prijemu u Beloj kući povodom jevrejskog festivala Hanuka, prisetio višedecenijskog prijateljstva sa Netanijahuom, preneo je Rojters.

On je rekao da je na staroj fotografiji njih dvojice napisao poruku:

"Bibi, volim te, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali se ne slažem ni sa jednom prokletom reči koju imaš da kažeš".

"Otprilike je isto i danas", rekao je Bajden i dobio aplauz više stotina zvanica, uglavnom jevrejskog porekla, dodajući da je Izrael danas na "nezgodnom mestu" i da je "imao nesuglasice sa izraelskim liderima".

On nije detaljno rekao o kakvim se razlikama se radi, iako su njih dvojica prethodnih nedelja razgovarali o raznim pitanjima, počev od rata protiv Hamasa i tretmana Palestinaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"SLOŽEN ODNOS" Bajden: Volim Netanjahua, ali smo imali nesuglasice oduvek, imamo ih i danas

Izvor: Blic, 12.Dec.2023

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da ima "složen odnos" sa izraelskim premijerom i prijateljem Benjaminom Netanjahuom, kao i da su njih dvojica imali nesuglasice ranije, ali i danas.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.