Bajden prepušta Senatu pitanje Trampovog opoziva

Izvor: B92, 21.Jan.2021, 15:33

Bajden prepušta Senatu pitanje Trampovog opoziva

Džo Bajden prepustiće Senatu odluku o tome kako će se nastaviti proces suđenja bivšem predsedniku Trampu, izjavila je portparol Bele kuće Džen Psaki.

"Uvereni smo da Senat može da ispuni ustavnu dužnost dok istovremeno radi posao za američki narod. Predsednik Bajden će njima prepustiti mehanizme, vremenski okvir i ostale pojedinosti o tome kako će Kongres nastaviti proces opoziva", rekla je Psaki na brifingu za novinare u Beloj kući, prenosi Hina.

Predsedavajuća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Predstavničkog doma Nenesi Pelosi još nije poslala tekst opoziva Senatu, a prema pravilima tog tela, suđenje bivšem predsedniku počeće dan nakon što odluka o opozivu bude primljena.

Bajden je ranije pozvao senatore da ne dopuste da suđenje Tampu uspori preostale aktivnosti u prvim danima njegovog mandata, kao što su glasanje o njegovoj administraciji i donošenje zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.