Bajden ne želi konflikt, već ekstremnu konkurenciju

Izvor: B92, 07.Feb.2021, 20:58

Bajden ne želi konflikt, već ekstremnu konkurenciju

Džozef Bajden izjavio je da bi rivalstvo SAD i Kine moglo da bude u obliku "ekstremne konkurencije" ali je uverio da želi da izbegne sukob dve svetske sile.

"Ne treba da imamo sukob, već ekstremnu konkurenciju", rekao je Bajden i dodao da poznaje kineskog predsednika sa kojim je imao razgovore dok je bio potpredsednik SAD od 2009. do 2017. godine.

Bajden je rekao da ne želi konflikt sa Kinom i dodao neće slediti politiku svog prethodnika Donalda Trampa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Američki predsednik je u intervju za televizijsku mrežu Si Bi Es rekao da još nije razgovarao sa kineskim kolegom Si Djinpingom i dodao da "nema razloga da ga ne zove".

"On (Si) je veoma tvrd. Ne iznosim ovo kao kritiku, već je to stvarnost, ona nema ni trunke demokratije u sebi", rekao je Bajden u intervjuu čiji su odlomci danas emitovani.

Vašington smatra Peking prvim strateškim protivnikom i glavnim izazovom na medjunarodnoj sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BAJDEN OTKRIO SVOJE PLANOVE ZA KINU: Spreman je da se nadmeće ali jednu stvar želi da izbegne po svaku cenu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2021

Američki predsednik još od inauguracije nije razgovarao sa Si Đinpingom..Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden izjavio je danas da će pod njegovom administracijom ta zemlja i Kina ući u "esktremno nadmentanje", ali i da ne želi da gradi nove odnose zasnovane na konfliktu...Bajden...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.