Bajden na Kapitolu: Demokratija je opstala zahvaljujući vama

Izvor: B92, 16.Okt.2021, 22:22

Bajden na Kapitolu: "Demokratija je opstala zahvaljujući vama"

Vašington -- Na Kapitol hilu, predsednik SAD Džozef Bajden je rečima "demokratija je opstala zahvaljujući vama" odao poštu onima koji su se borili protiv pobune 6. januara.

Bajden je govorio na memorijalnoj službi posvećenoj pripadnicima bezbednosnih snaga i odao je poštu 491 pripadniku snaga reda poginulim na dužnosti tokom 2019. i 2020.godine.

Stojeći na mestu na kojem je nasilna rulja pokušala da blokira njegov dolazak na mesto predsednika SAD, Bajden je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomenuo 150 policajaca koji su povređeni i petoricu koji su poginuli tokom šestojanuarskih nereda, prenosi AP. "Pre devet meseci, vaša braća i sestre osujetili su neustavan i u osnovi neamerički napad na vrednosti naše nacije i rezultate izbora. Demokratija je opstala zahvaljujući vama", rekao je Bajden.

Nedavno je predsednik SAD izrazio nadu da još uvek nije kasno da se usvoji sveobuhvatni zakon o reformi policije koji bi podrazumevao i više izvršinih instrumenata u slučvajevima kada policajci krše zakon ioli prekorače ovlašćenja.

Na današnjem događaju on je izrazio zabrinutost za živote svih pripadnika policije na dužnosti i pomenuo trojicu policajaca koji su ubijeni iz zasede ispred jednog bara u Hjustonu.

Bajden je takođe podsetio na veliki teret koji nose pripadnici snaga reda, ukorio je politički pokret koji se protivi finansiranju policije i najavio da će policija dobiti "više, a ne manje sredstava, tako da može da obavlja svoj posao".

„Sve ocekujemo baš od vas i niko, osim vas, nije u stanju da ispuni naša ocekivanja. Danas je pakleno biti policajac, mnogo teže nego što je ikada bilo“, zaključio je Bajden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Demokratija je opstala zahvaljujući vama": Bajden odao počast policajcima stradalim tokom brutalnog upada u Kapitol

Izvor: Blic, 17.Okt.2021, 00:05

Na vrhu Kapitol hila, ispred zdanja američkog Kongresa, predsednik SAD Džozef Bajden je rečima "demokratija je opstala zahvaljujući vama" odao danas poštu poginulim policajcima i onima koji su se borili protiv pobune 6. januara ove godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.