Bajden: Trampova evidencija posetilaca da se preda komisiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2022, 17:21

Bajden: Trampova evidencija posetilaca da se preda komisiji

Američki predsednik DŽo Bajden okarakterisao je kao neopravdane tvrdnje bivšeg predsednika Donalda Trampa o privilegijama izvršne vlasti, i naložio da se evidencija posetilaca Bele kuće preda komisiji koja istražuje smrtonosni napad od 6. januara prošle godine.

To se navodi u pismu koje je Bajdenova savetnica u Beloj kući dostavila Nacionalnom arhivu, prenosi agencija Rojters.

Naime, Bajden je odobrio kongresnim istražiteljima pristup podacima, "s obzirom na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hitnost njihovog rada na ispitivanju nasilnog upada Trampovih pristalica u američki Kapitol prošle godine", i naložio je da se dnevnici komitetu predaju u roku od 15 dana.

"Predsednik je zaključio da tvrdnja o privilegijama izvršne vlasti nije u najboljem interesu Sjedinjenih Država, i da stoga nije opravdana", napisala je Bajdenova savetnica Dejna Remus u pismu datiranom od 15. februara.

Remus je u pismu navela da bi evidencija onih koji su posetili Belu kuću pre Trampovog odlaska 20. januara 2021. trebalo brzo da bude predata "u svetlu hitnosti" rada komiteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bajden: "Trampova evidencija posetilaca da se preda komisiji koja istražuje upad u Kapitol"

Izvor: Blic, 16.Feb.2022

Američki predsednik Džo Bajden okarakterisao je kao neopravdane tvrdnje bivšeg predsednika Donalda Trampa o privilegijama izvršne vlasti, i naložio da se evidencija posetilaca Bele kuće preda komisiji koja istražuje smrtonosni napad od 6. januara prošle godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.