Izdat nalog za hapšenje za bivšeg predsednika Hondurasa Ernandesa koga traže SAD

Izvor: Beta, 15.Feb.2022, 22:56

Izdat nalog za hapšenje za bivšeg predsednika Hondurasa Ernandesa koga traže SAD

Sudija u Hondurasu izdao je danas nalog za hapšenje za bivšeg predsednika države Huana Orlanda Ernandesa (2014-2022), čije izručenje traže SAD zbog optužbi za trgovinu drogom, objavio je portparol Vrhovnog suda Hondurasa.Sudija je zadužen da odluči da li će izdati nalog za hapšenje, i nalog je izdat, rekao je portparol na konferenciji za novinare.Oko 600 policajaca opkolilo je dom Ernandesa od sinoć kada su SAD predale sudskim vlastima Hondurasa zahtev za izručenje.Posle više godina spekulacija SAD su zvanično zatražile hapšenje i izručenje Ernandesa manje od tri nedelje od kada je otišao sa funkcije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

:Izdat nalog za hapšenje za bivšeg predsednika Hondurasa Ernandesa koga traže SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Feb.2022

Sudija u Hondurasu izdao je danas nalog za hapšenje za bivšeg predsednika države Huana Orlanda Ernandesa (2014-2022), čije izručenje traže SAD zbog optužbi za trgovinu drogom, objavio je portparol Vrhovnog suda Hondurasa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.