Bajden: Izrael da se fokusira na spasavanje civila

Izvor: B92, 15.Dec.2023, 00:26

Bajden: "Izrael da se fokusira na spasavanje civila"

Predsednik SAD Džozef Bajden, upitan danas da li želi da Izrael ublaži napad na Gazu do kraja godine.

On je rekao da želi da se Izrael fokusira na spasavanje života civila.

"Želim da budu fokusirani na to kako da spasu živote civila, ne da prestanu napadi na Hamas, već da budi pažljiviji", odgovorio je Bajden na pitanje novinara, preneo je Rojters.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je ranije danas savetniku za nacionalnu bezbednost Bele >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kuće Džejku Salivenu, da će Izrael nastaviti rat protiv Hamasa "do apsolutne pobede".

"Rekao sam našim američkim prijateljima - naši herojski borci nisu uzalud poginuli. Zbog dubokog bola zbog njihove pogibije, mi smo odlučniji nego ikada da nastavimo borbu dok Hamas ne bude eliminisan - do apsolutne pobede", kazao je Netanijahu, stoji u saopštenju iz njegove kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajden: Ne želim da prestanu napadi na Hamas, već da Izrael bude pažljiviji

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Dec.2023

Predsjednik SAD Džozef Bajden, upitan danas da li želi da Izrael ublaži napad na Gazu do kraja godine, rekao je da želi da se Izrael fokusira na spasavanje života civila.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.