Bajden: Izrael će izgubiti podršku

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 17:15

Bajden: Izrael će izgubiti podršku

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da će izraelska vlada izgubiti međunarodnu podršku ukoliko ne ublaži stav o ratu u Gazi.

"Izrael je imao ogromnu podršku velike većine država. Ako nastavi sa ovom neverovatno konzervativnom vladom koju imaju, izgubiće podršku iz celog sveta, a to nije u interesu Izraela", rekao je Bajden u gostovanju na američkoj televiziji NBC.

Bajden je prethodno rekao da se nada da će prekid vatre između Izraela i Hamasa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti postignut do sledećeg ponedeljka.

"Moj savetnik za nacionalnu bezbednost mi kaže da smo blizu, ali pregovori još nisu završeni. Nadam se da ćemo sledećeg ponedeljka imati primirje", rekao je Bajden tokom posete Njujorku.

U sukobu Izraela i Hamasa, koji je počeo 7. oktobra prošle godine, dosad je stradalo više od 29.000 Palestinaca i oko 1.300 Izraelaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"TO NAM DAJE SNAGU DA NASTAVIMO RAT PROTIV HAMASA" Netanjahu demantuje Bajdena: Izrael ima široku podršku u SAD

Izvor: Blic, 27.Feb.2024

Nakon što je američki predsednik Džo Bajden upozorio Izrael da će izgubiti globalnu podršku sa sadašnjim sastavom vlade, premijer Izraela Benjamin Netanjahu odgovorio mu je direktno, rekavši večeras da postoji široka podrška u SAD za izraelsku vladu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.