Bajatović: SPS uskoro prepoznatljiv politički faktor u Novom Sadu

Izvor: RTS, 12.Mar.2015, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: SPS uskoro prepoznatljiv politički faktor u Novom Sadu

Predsednik Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović kaže da je novosadska organizacija SPS-a napravila veliki pomak i ukazuje da će SPS biti prepoznatiljiv politički faktor u tom gradu. Novi predsednik Gradskog odbora SPS-a u Novom Sadu je dosadašnji sekretar Pokrajinskog odbora socijalista Slobodan Cvetković, odlučeno je večeras na Izbornoj skupštini tog odbora.
Slobodan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Cvetković je na funkciju predsednika Gradskog odbora SPS-a u Novom Sadu jednoglasno izabran na Izbornoj konfrenciji tog odbora, prenosi Tanjug.

Po završetku konferencije, Cvetković je rekao da novosadske socijaliste očekuje mnogo posla i rada s obzirom da je predizborna godina i da stranka želi da ostvari značajan izborni razultat na lokalnim i pokrajinskim izborima.
"U buduće ćemo mnogo više biti okrenuti članstvu i njegovom proširenju, za razliku od prethodnog sastava Gradskog odbora koji se suviše bavio sobom i unutarstranačkim pitanjima", precizirao je Cvetković.
Dodao je da novi Gradski odbor SPS-a ima 91 člana i da je u mnogome izmenjena strukutra članstva.
"Sada se u Gradskom odboru nalazi nešto više mladih, a i polna zastupljenost je mnogo ravnopravnija nego što je to bilo ranije", rekao je novi šef novosadskih socijalista.
Na izbornoj skupštini pored izbora Cvetkovića, koji je na toj funkciji zamenio smenjenog Sinišu Sevića, izabrana su i tri potredsednika, Izvršni odbor Gradskog odbora i sekretar Izvršnog odbora Gradskog odbora.
Predsednik Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović je na sednici Izborne konferencije rekao da SPS u Novom Sadu ima potpuno novu organizaciju.
"Iz osnova će se promeniti naš način i metod rada i bićemo prepoznatljiv politički faktor u Novom Sadu", rekao je Bajatović.
Bajatović je naglasio da je prezadovoljan što je novosadski odbor te stranke sačinjen od izuzetno mladih ljudi i velikog broja pripadnica lepšeg pola.
"Želimo da SPS bude prepoznatljiv u gradu, a kako nam je plan da na predstojećim pokrajinskim izborima osvojimo najmanje 20 odsto glasova, želja nam je da to postignemo sa valjanim kadrovima koji od večeras stupaju na scenu", rekao je Bajatović.
Ocenio je da će na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Novog Sada SPS definitivno potvrditi partnerski odnos sa vladajućom koalicijom u Novom Sadu.
"Koalicioni dogovor nije sklopljen sa pojedincima, već sa strankom i ja sam presrećan što su svi koalicioni partneri potvrdili da žele da sarađuju sa SPS-om" istakao je Bajatović.
Predsednik vojvođanskih socijalista je najavio da će u naredne dve nedelje SPS završiti formiranje izbornih štabova u svim opštinama na teritoriji Vojvodine jer je to, kako je rekao, neophodno pošto su pokrajinski izbori sve bliži.

Potpedsedik SPS-a Žarko Obradović takođe smatra da Izborna konferencija predstavlja početak nove akvitnosti SPS-a u Novom Sadu.
"Ovo je priprema za novi posao koji nas čeka ne samo unutar vladajuće koalicije u gradu, već i za pripreme za nove izbore koji su pred nama", rekao je Obradović.
Žarko Obradović je dodao da se SPS uvek zalagao za lepši i bolji Novi Sad i za bolje uslove života njegovih građana a da će se to činiti i ubuduće.
Izbornoj konferenciji Gradskog odbora SPS, kao gosti, prisustvovali su predstavnici koalicionih partnera na gradskom nivou- SNS-a, Jedinstvene Srbije, PUPS-a i Treće Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković lider novosdskih socijalista

Izvor: Blic, 12.Mar.2015

Gradski odbor SPS Novog Sada večeras je izabrao Slobodana Cvetkovića za lidera novosadskig socijalista. Ovim izborom, ocenio je Dušan Bajatović, potpredsednik SPS, napravljen je veliki pomak nakon što je Gradski odbor oktobra prošle godine raspušten...Raniji predsednik novosadskog odbora Siniša...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.