Bajatović:Afere imaju mesto porekla

Izvor: B92, 22.Feb.2013, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović:Afere imaju mesto porekla

Novi Sad -- Funkcioner SPS Dušan Bajatović kaže da odgovornost za "aferu mleko" treba da se utvrdi ako je neko prikrivao rezultate, ali i ako je neko uzbunjivao javnost.

"Ova tema mleka je otkrila zanimljive puteve uticaja na sredstva informisanja" rekao je Bajatović novinarima u Novom Sadu i dodao da je ovo sa mlekom pokazalo da mnoge afere koje su lansirane i plasirane danas "imaju lokaciju odakle je to urađeno".

"Nije dobro da se danas u Srbiji u velikoj meri putem tabloizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i estradizacije mnogo važne stvari, kao što je ishrana dece, stavljaju na naslovne strane i komentarišu onako kako ne bi trebalo", rekao je Bajatović

On je istakao da to pitanje mora da se raščisti do kraja i ponovio da povodom afere s mlekom moraju da odgovaraju oni koji nisu uradili svoj posao ili oni koji su zloupotrebili svoja ovlašćenja, što može da dovede do krivičnog dela uznemirenja javnosti.

Mirović: Ješić neovlašćeno saopštio rezultate

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je danas da nije Ministarstvo poljoprivrede prikrivalo rezultate analize mleka, nego da je Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić neovlašćeno saopštio te rezultate.

"Ne želimo politikantsku igru Demokratske stranke po ovom pitanju nego istinu i efikasan rad nadležnih državnih organa kako bi ovaj problem s mlekom bio rešen u što kraćem roku", rekao je Mirović.

On je zbog svega što se proteklih dana dešava u vezi sa mlekom optužio "politikanstvo vladajuće stranke u pokrajini".

"Vladajuća stranka je mimo zvanične procedure i utvrđene državne linije u tom procesu pokrenula političku akcija kako bi sakrila sopstvene afere, da obmanjuje javnost i građane kao i da vladu Srbije koja upravo deluje na otkrivanju afera optuži da je aferaš", rekao je Mirović.

Mirović je dodao da je "neverovatna politikanska zloupotreba na najosetljivijem pitanju zdrave ishrane posebno dece".

"Politička konkurencija SNS je zloupotrebila ishranu dece stavljajuću ovo pitanje u medijski fokus, što je nedopustivo. Iznošenje podataka preko tvitera predstavlja privatnu zloupotrebu od strane pokrajinskog sekretara Ješića. Iz takve politikanske igre stvaraju se uslovi za haos u oblasti poljoprivredne proizvodnje jer niko ne pita koliko je stočara, posebno onih u Vojvodini oštećeno politikanskom igrom gospodina Ješića i DS", rekao je Mirović.

Mirović je ocenio da je zloupotreba očigledno velika i dobro osmišljena i organizovana naglasivši da je nedopustivo da se, na graničnim vrednostima sadržaja aflatoksina u mleku ovako grubo igra i manipuliše.

"To je stvorilo ogromnu štetu poljoprivredi Srbije i predstavlja pokušaj da se naš agrar uništi, što vlada Srbije ne može i neće dozvoliti", zaključio je Mirović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajatović: Utvrditi odgovornost za "aferu mleko"

Izvor: Akter, 22.Feb.2013

Funkcioner SPS Dušan Bajatović kaže da odgovornost za "aferu mleko" treba da se utvrdi ako je neko prikrivao rezultate, ali i ako je neko uzbunjivao javnost

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.