Bač: Ubili staricu zbog penzije?

Izvor: Vesti-online.com, 12.Okt.2012, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bač: Ubili staricu zbog penzije?

U kući na sprat u Ulici Zmaj Jovinoj 11 u Baču, u kojoj je sama živela, u četvrtak u popodnevnim satima pronađena je mrtva Gertruda Dabić (70) sa povredama na telu. Stvari u kući su ispreturane, pa se pretpostavlja da je žrtva pljačkaša, a starica je, saznajemo nezvanično, pronađena vezana. Da li je i šta odneto iz kuće, zasada je nepoznato.

Na kući je, kako pišu "Večernje novosti", razbijen prozor, što je jednoj devojčici koja je često dolazila kod Gertrude >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da prosi bilo sumnjivo. Dozivala je staricu, ali kako joj niko nije odgovarao, ona je otišla kod komšija i ispričala šta je videla. Oni su zatim obavestili policiju, koja je zatekla beživotno telo. Devojčica je, navodno, gotovo svakodnevno dolazila na Gertrudina vrata, a ova joj je davala sto ili dvesta dinara.

Komšije kažu da je ubijena žena, posle smrti supruga Vinka, koji je umro proletos, sama živela u kući, povučeno, a dece nisu imali. Navodno je u poslednje vreme imala i psihičkih problema i nikoga nije puštala u kuću. Mada se nisu družili i posećivali, žitelji Zmaj Jovine ulice kažu da, koliko je njima poznato, Getruda u kući nije držala veću sumu novca.

- Gertruda i suprug su izvesno vreme radili u Nemačkoj, a po povratku u Bač pre tridesetak godina, ona se zaposlila kao sekretarica u ovdašnjoj šećerani, a sada pokojni Vinko je radio kao komercijalista u Zemljoradničkoj zadruzi - ispričala je jedna od komšinica. - Oboje su bili fini ljudi, ljubazne komšije. Nikome se nisu zamerili. Neko je sigurno mislio da u kući ima dragocenosti.

U istoj ulici, na broju 10, pričaju stanovnici Zmaj Jovine ulice je i kuća Gertrudine porodice. Velika kuća je, kažu, godinama prazna i u njoj niko ne živi.

Po pričama pojedinih meštana, Gertruda je novac držala u banci, a podizala je uvek manje sume, hiljadu, dve dinara, koliko joj je bilo potrebno.

Dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Nenad Simović, posle uviđaja, nije mogao da govori o detaljima zločina koji je uznemirio žitelje Bača.

- Na telu žene su pronađene povrede i postoji sumnja da je smrt nasilna - izjavio je sudija Simović. - Telo je upućeno u Institut za sudsku medicinu da se utvrdi uzrok smrti. Ima stvari u neredu.

Ko je i zbog čega usmrtio staricu, utvrdiće se istragom, a meštani pretpostavljaju da je motiv koristoljublje. U dvorištu je ostao parkiran crveni "golf", koji je Gertruda uprkos poznim godinama vozila.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bač: Ubili staricu zbog penzije?

Izvor: B92, 12.Okt.2012

Bač -- U stanu u ulici Zmaj Jovinoj 11 u Baču u četvrtak u popodnevnim satima pronađena je mrtva Gertruda Dabić (70) sa povredama na telu...Stvari u kući su ispreturane, pa se pretpostavlja da je žrtva pljačkaša...Na kući je razbijen prozor, što je jednoj devojčici koja je često dolazila...

Nastavak na B92...

Bač: Ubili staricu zbog novca?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2012

BAČ -..U kući na sprat u Ulici Zmaj Jovinoj 11 u Baču, u kojoj je sama živela, u četvrtak u popodnevnim satima pronađena je mrtva Gertruda Dabić (70) sa povredama na telu, saznaju Večernje novosti. Stvari u kući su ispreturane, pa se pretpostavlja da je žrtva pljačkaša, a starica je, saznaje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.