Petak, 12.10.2012.

08:02

Bač: Ubili staricu zbog penzije?

U stanu u ulici Zmaj Jovinoj 11 u Baču u četvrtak u popodnevnim satima pronađena je mrtva Gertruda Dabić (70) sa povredama na telu.

Izvor: Večernje novosti

Default images

Stvari u kući su ispreturane, pa se pretpostavlja da je žrtva pljačkaša.

Na kući je razbijen prozor, što je jednoj devojčici koja je često dolazila kod Gertrude da prosi bilo sumnjivo. Dozivala je staricu, ali kako joj niko nije odgovarao, ona je otišla kod komšija i ispričala šta je videla, pišu Novosti.

Oni su zatim obavestili policiju, koja je zatekla beživotno telo. Devojčica je, navodno, gotovo svakodnevno dolazila na Gertrudina vrata, a ova joj je davala sto ili dvesta dinara.

Komšije kažu da je ubijena žena, posle smrti supruga Vinka, koji je umro proletos, sama živela u kući, povučeno, a dece nisu imali.

Dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Nenad Simović, posle uviđaja, nije mogao da govori o detaljima zločina koji je uznemirio žitelje Bača.

"Na telu žene su pronađene povrede i postoji sumnja da je smrt nasilna. Telo je upućeno u Institut za sudsku medicinu da se utvrdi uzrok smrti. Ima stvari u neredu", izjavio je sudija Simović.

Ko je i zbog čega usmrtio staricu, utvrdiće se istragom, a meštani pretpostavljaju da je motiv koristoljublje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: