BUŠ: Ubistvo Džordža Flojda je ŠOKANTNI NEUSPEH u borbi protiv rasizma

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020, 09:46

BUŠ: Ubistvo Džordža Flojda je "ŠOKANTNI NEUSPEH" u borbi protiv rasizma

Bivši američki predsednik Džordž Buš izjavio je da ubistvo Džordža Flojda oslikava "šokantni neuspeh" po pitanju rasizma u zemlji i pozvao na uvažavanje poruka demonstranata.

- Jedini način da vidimo sebe u pravom svetlu je da saslušamo glasove velikog broja ljudi koji su povređeni i u žalosti - naveo je Buš u saopštenju.

- Oni koji ućutkavaju te glasove ne razumeju šta Amerika označava - ili kako može da postane bolje mesto - istakao je bivši predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sjedinjenih Država, ne imenujući Trampa koji zastupa potpuno drugačiji pristup i mišljenje.

Tramp je kasnije na Tviteru pohvalio nadležne organe zbog dominacije i upotrebe sile u Vašingtonu.

Buš je rekao da je njega i njegovu suprugu uznemirilo "brutalno gušenje" koje je dovelo do Flojdove smrti.

Ovaj poslednji incident u kojem je Afroamerikanac ubijen od strane policajca belca postavlja zabrinjavajuća pitanja sa kojima se moramo suočiti, istakao je bivši američki predsednik.

- Ova tragedija u dugom nizu sličnih tragedija postavlja pitanje na koje još uvek nismo dali odgovor: Kako da okončamo sistemski rasizam u našem društvu - zaključio je Buš.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.