BURNO NA SEDNICI PREDSEDNIŠTVA DS: Saši Paunoviću zabranjen izlazak na izbore, evo ko se usprotivio

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2020, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BURNO NA SEDNICI PREDSEDNIŠTVA DS: Saši Paunoviću zabranjen izlazak na izbore, evo ko se usprotivio

Protiv ove odluke je, inače, glasalo nekoliko članova Predsedništva DS, među kojima i poslanica Aleksandra Jerkov.

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) je većinom glasova zauzelo stav da članovi te stranke u Paraćinu ne mogu da dobiju saglasnost za izlazak na lokalne izbore na listi DS-a, ali ni na listi druge političke organizacije, rekao je večeras zamenik predsednika DS i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Sednica je bila burna i ova odluka nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << doneta jednoglasno.

- Nije bilo razgovora ni o tome što će pojedine demokrate, uprkos ovome, izaći na izbore. Gordana Čomić, šabački DS i Saša Paunović, koji je i sam na sastanku rekao svojim stranačkim kolegama na pitanje šta će uraditi: "Videćete".

Takođe, razgovaralo se o ujedinjenju DS, za koje je rečeno da se neće dogoditi do daljnjeg, "zbog trenutnih političkih okolnosti".

Paunović je nakon odluke da ga Predsedništvo ne podrži u tome da izađe na izbore, objasnio da "to znači da ako neko od članova izađe na izbore neće biti više član DS".

Na pitanje da li će izaći na lokalne izbore u Paraćinu, Paunović je kratko odgovorio: "Videćemo".

Upitan šta bi za Paraćin značilo ako ne izađe na izbore, on je rekao da bi u tom slučaju taj grad bez borbe bio prepušten lokalnom SNS.

- Predsedništvo nije nadležno da o ovome odlučuje, što je bio razlog da glasam protiv. Ovo su stvari koje su u isključivoj nadležnosti Glavnog odbora - rekla je.

Kako je pojasnila, kada je pitala kada će sednica tog stranačkog tela biti održana, pošto je to već trebalo da se desi, kaže da nije dobila odgovor.

Kada je reč o ujedinjenju DS, i od njega do daljnjeg neće biti ništa. Iako je ideja bila da se sadašnje i bivše demokrate ponovo okupe na jednom mestu, ona je po ko zna koji put odložena, a time i partnerstvo sa SDS Borisa Tadića i Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojše Zelenovića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.