BUKNUO VELIKI ŠUMSKI POŽAR KOD PIROTA! Širi se ogromnom brzinom kilometrima unaokolo! Vatrogasci u žestokoj borbi sa stihijom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2023, 19:32

BUKNUO VELIKI ŠUMSKI POŽAR KOD PIROTA! Širi se ogromnom brzinom kilometrima unaokolo! Vatrogasci u žestokoj borbi sa stihijom!

Dramatična situacija

Nadomak Pirota, u atarima sela Držina, Petrovac i Prisjan, danas kasno po podne izbio je šumski požar na veoma nepristupačnom terenu. Kako Tanjug saznaje, vatrogasci iz Pirota uveliko se bore sa vatrenom stihijom čiji dim se prostire kilometrima unaokolo.

U najtoplijem delu godine u pirotskom kraju izbija na desetine požara u polju, uprkos apelima i agronoma, vatrogasaca i MUP-a da paljenje strnjike može imati nesagledive >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posledice.

Kako je danas saopštila pirotska policija, od početka godine, na području za koje je nadležno Odeljenje za vanredne situacije u Pirotu, evidentirano je ukupno 186 požara, od kojih 108 na otvorenom, dok su u istom periodu prethodne godine evidentirana ukupno 382 požara, od kojih 280 na otvorenom.

Za nepoštovanje odredbi Zakona o zaštiti od požara, kojom se zabranjuje loženje vatre u šumi i na udaljenosti 200 metara od ivice šume, za fizička lica predviđene kazne od 10.000 do 50.000 dinara, dok kazne za spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća za fizička lica iznose 10.000 dinara, a za pravna od 300.000 do milion dinara-navode iz MUP-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.