BRZA AKCIJA BEOGRADSKE POLICIJE! Makroi iza rešetaka: Presuda grupi optuženoj za učestvovanje u PROSTITUCIJI

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2020, 22:07

BRZA AKCIJA BEOGRADSKE POLICIJE! Makroi iza rešetaka: Presuda grupi optuženoj za učestvovanje u PROSTITUCIJI

Makroi su uhapšeni i određen im je pritvor

Pred Specijalnim sudom u Beogradu u četvrtak su prvostepenom presudom na tri odnosno dve godine i četiri meseca zatvora osuđeni D. T. i S. G., koje je Tužilaštvo teretilo da su organizatori kriminalne grupe čiji pripadnici su učestvovali u posredovanju u prostituciji.

Zatvorska kazna izrečena je i M.T., koji je osuđen na 18 meseci.

Uslovne osude izrečene su S.M., J.M., Dragani Pejić i M.I.. Kazne kućnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zatvora izrečene su S.G., N.R., Z.J., N.S., R.V., D.K. i M.Ž. Na kućni zatvor je osuđen i G.S., zbog zloupotrebe službenog položaja.

Prema optužnici, na teret im se stavlja da su od sredine marta, pa do januara ove godine, kada su uhapšeni, na području Beograda, ali i drugih gradova u Srbiji, u iznajmljenim stanovima organizovali pružanje seksualnih usluga za veći broj klijenata. U prestonici je najveći broj stanova bio u Novom Beogradu, a imali su iznajmljene stanove i na Dorćolu i Vračaru. Optuženi su, kako se tvrdi, devojkama davali polovinu zarade od ugovorenog iznosa za pružanje seksualnih usluga.

U usmenom obrazloženju presude, sudija je naveo da su tokom postupka dokazani navodi tužilaštva i da se odluka prvenstveno bazira na transkriptima prisluškivanih razgovora, ali i iskazima svedoka. U pogledu visine izrečenih kazni, veće se rukovodilo time ko je kakvu imao ulogu u grupi.

Tajči, Dijana, Maja...

Radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti, kako je tvrdilo Tužilaštvo, optuženi su sebi i angažovanim ženama davali pseudonime i dalje organizovali oglašavanje prostitucije u sredstvima javnog informisanja. Devojke su se klijentima predstavljale kao Ksenija, Maja, Dijana, Tajči...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.