BROJ ZARAŽENIH U RUSIJI VEĆ ŠESTI DAN PRELAZI 10.000: Ruse više od korone plaši ova stvar koja može dovesti do velikih nemira

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2020, 00:43

BROJ ZARAŽENIH U RUSIJI VEĆ ŠESTI DAN PRELAZI 10.000: Ruse više od korone plaši ova stvar koja može dovesti do velikih nemira

Sociolozi upozoravaju da ako se samoizolacija produži još dva meseca moglo bi se očekivati i veće nezadovoljstvo u narodu.

Najnoviji podaci o broju zaraženih u Rusiji, koji već šesti dan uzastopno prelazi 10.000, dok se broj preminulih povećao u poslednja 24 časa za 98 osoba i sada iznosi 1.723, jasno pokazuje da postoje realni razlozi za produženje samoizolacije.

Glavna uteha lekara i ruskih političara jeste da je broj umrlih u Rusiji proporcionalno broju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stanovnika znatno manji nego na Zapadu. Politički vrh je svestan da je veliki broj građana psihički umoran od samoizolacije koja bi trebalo da traje do kraja maja, ali i da ekonomski faktor postaje sve važniji jer građani imaju sve manje novca.

U Moskvi, ali i u mnogim drugim gradovima, i dalje neće moći da rade uslužne delatnosti u kojima je bilo zaposleno mnogo ljudi.

Naime, oko 70 odsto građana Rusije nema nikakvu ušteđevinu. Ako ne budu počeli da rade za mesec ili maksimalno dva, može doći i do nemira. I "rusko strpljenje" ima granice pa bi morale već sada da se izvuku pouke iz protesta u Severnoj Osetiji i Jakutiji, kažu sociolozi iz moskovskog "Levada centra".

Lev Gutkov, rukovodilac ovog centra, tvrdi da se mnogi građani u Rusiji sada više plaše da će ostati bez posla, nego što se plaše korone. Da bi sprečili veće nerede vlasti će morati da idu na kompromis sa zaposlenima u velikim kolektivima. Sociolozi "Levada centra" tvrde da je već sada 25 odsto zaposlenih otpušteno ili im preti ta opasnost. Plate su već smanjene trećini zaposlenih.

- Objektivno preti opasnost od rapidnog rasta nezaposlenih a to će automatski dovesti do osiromašenja naroda - kaže Lev Gutkov. On kategorički tvrdi da su službeni podaci o rastu nezaposlenih namerno umanjeni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Raste nezadovoljstvo osiromašenog stanovništva, Ruse besparica plaši kao i korona

Izvor: Večernje novosti, 09.Maj.2020

Oko 70 odsto građana nema nikakvu ušteđevinu, plate smanjene trećini OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ - MOSKVA NAJNOVIJI podaci o broju zaraženih u Rusiji, koji već šesti dan uzastopno prelazi 10.000, dok se broj preminulih povećao u poslednja 24 časa za 98 osoba i sada...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.