BROJ ZARAŽENIH KORONOM PREŠAO 11 MILIONA: U svetu za sedam meseci umrlo preko 535 hiljada od opakog virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 17:56

BROJ ZARAŽENIH KORONOM PREŠAO 11 MILIONA: U svetu za sedam meseci umrlo preko 535 hiljada od opakog virusa

Pandemija je zahvatila skoro svaku državu, a mnoge zemlje imaju stotine hiljada obolelih

Broj zaraženih korona virusom u svetu premašio je jedanaest miliona, od čega je u SAD-u više od četvrtine miliona obolelih od bolesti kovid-19 koja je u proteklih sedam meseci odnela više od pola miliona života širom sveta.

Nakon Amerike, po broju zaraženih sledi Brazil sa više od 1,5 miliona, Rusija s više od 600 hiljada i Indija s više od pola miliona obolelih. Španija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ima blizu 300.000 obolelih, Peru više od 290.000 i Čile gotovo 285.000 obolelih.

Za njima sledi Britanija koja ima više od 280.000 obolelih i Italija sa više od 290.000 slučajeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Više od 11 miliona zaraženih korona virusom u svetu

Izvor: Danas, 03.Jul.2020

Korona virus ubio je za sedam meseci više od pola miliona ljudi, a ukupan broj zaraženih danas je u svetu prešao 11 miliona, objavila je agencija Rojters.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.