BORBA ZA ŽIVOT OSMORO DECE! Pukao kabl na ŽIČARI, u toku dramatična akcija spasavanja (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2023, 10:47

BORBA ZA ŽIVOT OSMORO DECE! Pukao kabl na ŽIČARI, u toku dramatična akcija spasavanja (VIDEO)

Mnoga deca koja žive u udaljenim i planinskim delovima provincije oslanjaju se na žičare kako bi stigli do škole.

U Pakistanu su u toku hitne akcije spasavanja osmoro dece i dve odrasle osobe zarobljene u žičari koja visi skoro 400 metara iznad planinskog regiona na severozapadu zemlje.

Deca su putovala u školu u provinciji Hajber Pahtunhva kada je jedan od kablova žičare pukao u utorak u 9 sati po lokalnom vremenu, rekao je spasilački zvaničnik Bilal Ahmad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Faizi.

Tanveer Ur Rehman, lokalni zvaničnik okruga Batagram, rekao je da se spasilački napori vode sa zemlje zbog visine sistema žičare.

- Sedežnica visi 365 metara iznad zemlje. Spasilački napori su nemogući bez helikoptera, a potrebni su iskusni spasilački službenici kako bi se osiguralo da spasavanje prođe bez problema - rekao je on.

Eight children going to school via chairlift in battagram - Pakistan have been stuck midair since 6:00 AM

The age of kids are between 10-12 with one adult. #Pakistan #Battagram

pic.twitter.com/FjP2M2YOkZ

— Discover Pakistan 🇵🇰 | پاکستان (@PakistanNature) August 22, 2023

Žičara povezuje dva naselja u regionu i ide preko dve sajle, od kojih je jedna pukla.

CNN navodi da mnoga deca koja žive u udaljenim i planinskim područjima pakistanske pokrajine Kiber Paktunkva za odlazak u školu i povratak iz nje koriste žičare, od kojih se neke ne održavaju redovno i rizične su za putovanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svih osam osoba spašeno iz gondole pokvarene žičare u Pakistanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Avg.2023

Spasilačke ekipe uspjele su izvući svih osam osoba, šestoro djece i dvije odrasle, iz kabine pokvarene žičare na 274 metra visine iznad klisure u Pakistanu. Privremeni premijer zemlje Anvar-ul-Hak Kakar izrazio je koliko mu je "laknulo" što zna da su sva djeca "sigurno i uspješno spašena". Na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.