BOMBA U NAJAVI: Francuzi spremni da s Rusima proizvode Sputnjik V, postoji samo jedan uslov

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2021, 11:37

"BOMBA" U NAJAVI: Francuzi spremni da s Rusima proizvode Sputnjik V, postoji samo jedan uslov

Vakcina je napravljena na proverenoj i dobro izučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora

Zajednička proizvodnja ruske vakcine Sputnjik V sa Francuskom zavisiće od odobrenja Evropske agencije za lekove (EMA), izjavio je francuski ambasador u Rusiji Pjer Levi u intervjuu za Sputnjik.

- Za mene u vezi sa vakcinacijom ili za zajedničku proizvodnju sa Francuskom vakcine Sputnjik V, sve će zavisiti od odobrenja Evropske agencije za lekove, koje će se sprovoditi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na osnovu isključivo naučne analize - odgovorio je ambasador na pitanje da li Francuska razmatra mogućnost proizvodnje vakcine ovog cepiva zajedno sa Rusijom.

Vakcina Sputnjik V koju proizvodi Naučno-istraživački institut Gamaleja u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i odsustvo dugoročnih negativnih posledica. Efikasnost Sputnjika V je iznad 90 odsto, vakcina pruža punu zaštitu od teških slučajeva kovida-19.

Vakcina je već dobila odobrenje za primenu u Rusiji, Belorusiji, Argentini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Mađarskoj, Srbiji, Boliviji, Alžiru, Iranu, Palestini, Venecueli i drugim zemljama. Iniciran je i proces registracije u Evropskoj uniji i Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.