BOLJE DA SE PRIPREME ZA DIJALOG UMESTO ŠTO ŠIRE LAŽNE VESTI: Perfidni pokušaj Prištine da prikrije autora non-pejpera

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2021, 11:04

BOLJE DA SE PRIPREME ZA DIJALOG UMESTO ŠTO ŠIRE LAŽNE VESTI: Perfidni pokušaj Prištine da prikrije autora non-pejpera

Takav dokument nije se pojavio ni u jednom beogradskom mediju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su nastojanja iz Prištine da "non-pejper" o Kosovu i Metohiji pripišu zvaničnom Beogradu perfidni pokušaj da se prikrije njegov pravi autor.

, već u prištinskim medijima i to dan nakon što je obelodanjeno kada će biti nastavljeni pregovori, naveo je Petković u izjavi za medije.

- Zato bi Prištini bilo bolje da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se dobro pripremi za dijalog, a Aljbinu Kurtiju da današnji razgovor sa briselskim zvaničnicima vodi u duhu normalizacije odnosa sa Beogradom, nego što energiju rasipa na lažne vesti - ukazao je Petković.

On je istakao da Beograd ostaje pri čvrstoj poziciji da su pregovori i dijalog jedini put ka pronalaženju trajnog i održivog rešenja, a to se, kako napominje, ne može postići nikakvim tajnim dokumentima ili nečijom listom želja.

- Podjednako kao što predsednika Aleksandra Vučića niko pritiscima i ucenama ne može naterati da prizna takozvano Kosovo - poručio je Petković, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je ranije da su svi "non pejperi" i ideje koje su u njima predstavljene destabilizujući za region, a da im je, kako tvrdi, izvor u Srbiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.