BNV: Ubistvo u Tutinu zločin srpske policije

Izvor: Mondo, 02.Okt.2017, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BNV: Ubistvo u Tutinu zločin srpske policije

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) ocenilo je danas da je smrt Fahrudin Skarepa (22) iz Tutina još jedan "zločin srpske policije" u Sandžaku i da se očigledno radi o "planiranom, dobro osmišljenom i profesionalno izvršenom ubistvu".

Foto: Screenshot

"Ovako planirano, smišljeno i hladnokrvno izvršeno ubistvo nedužnog mladića od strane srpske policije proizvod je tolerantnog odnosa nadležnih državnih organa Srbije prema zločinima u Sandžaku u poslednje tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << decenije", naveo je BNV u saopštenju.

BNV je naveo da je to još jedan događaj koji potvrđuje ubeđenje da "srpska policija predstavlja objektivnu opasnost za živote i slobodu građana Sandžaka".

Veće

Bošnjačko nacionalno veće je najviše predstavničko telo sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji, a na čelu mu je Sulejman Ugljanin, bivši ministar bez portfelja u Vladi Srbije (7. jula 2008 — 27. aprila 2014).

Veće je osudilo izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića povodom tog ubistva i ocenilo da je ta izjava "zasnovana na neistinama, sa ciljem da se prikrije planirani i osmišljeni zločin srpske policije".

Stefanović je juče izjavio da je u toku istaga u vezi sa slučajem u Tutinu kada su policajci ranili mladića u akciji sprečavanja ilegalne trgovine, koji je ubrzo nakon toga preminuo, navodeći da je zakonska obaveza policajaca da reaguju i da "uzvrate vatru" kada neko puca na njih i kada im je život ugrožen.

Prema nezvaničnim informacijama, patrola policije nalazila se u selu Dolovo kada je S.F. upravljao vozilom koje nije zaustavio na naredbu policije, već je krenuo ka njima, zbog čega su oni pucali i ranili ga. Povređeni S.F. je preminuo u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Protiv dilera: Ubijen mladić, uhapšen policajac

Policajac R.B. iz Tutina uhapšen je zbog sumnje da je ubio Fahrudina Skarepa i njemu je Viši sud u Novom Pazaru, na predlog Višeg tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana.

Taj policajac je bio deo patrole koja se nalazila u selu Dolovo, opština Tutin, u sklopu akcije sprečavanja nedozvoljene trgovine.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep koji se, prema nezvaničnim informacijama iz istrage, oglušio o naredbu policajaca da stane dok se kretao se ka njima.

Skarep je tom prilikom teško ranjen, a povredama je podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.