BLOKIRAN JE! Počela Putinova osveta Prigožinu zbog oružane pobune

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 21:47

BLOKIRAN JE! Počela Putinova osveta Prigožinu zbog oružane pobune

Ruske vlasti nisu stavile van zakona Vagnerovu grupu nakon neuspele pobune.

Ruski nadzorni centar za komunikacije Roskomnadzor blokirao je medije povezane sa Jevgenijem Prigožinom, objavio je ruski list Komersant podsećajući da je šef Vagnerove plaćeničke grupe organizovao oružanu pobunu prošle subote.

Prema pisanju Komersanta, blokirani su: RIA FAN, Politika Danas, Ekonomija Danas, Nevske novosti i Narodne novosti.

Ruska državna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novinska agencija TASS takođe je potvrdila, pozivajući se na nekoliko zaposlenih u zatvorenim medijima, da medijski holding Patriot prestaje sa radom. Prema rečima ljudi sa kojima je TASS razgovarao, "njihovi šefovi su im poslali poruku i obećali da će im biti isplaćena plata za poslednji mesec sledeće nedelje".

Prigožinova društvena mreža "ЯRus" je takođe zatvorena. Konkord (ketering) je takođe gotov. Prema neproverenim izveštajima, usluge ishrane će biti podeljene među preduzećima koja su povezana sa trenutnim rukovodstvom Ministarstva odbrane Rusije - navodi Telegram kanal Rybar.

Ruske vlasti nisu stavile van zakona Vagnerovu grupu nakon neuspele pobune.

Međutim, prema sporazumu koji je okončao krizu, njenim borcima je data mogućnost da se integrišu u redovne oružane snage Rusije, da se pridruže svom lideru u egzilu u Belorusiji ili da se vrate kući.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.