Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2023, 09:01

BLISKOISTOČNI SUKOB: Treći dan primirja - oslobođeno 39 Palestinaca, 14 izraelskih talaca i troje stranaca

Izraelska zatvorska služba saopštila je večeras da je oslobodila 39 palestinskih zatvorenika. Oni su pušteni u sklopu dogovora Izraela i Hamasa, pošto je prethodno Hamas oslobodio 14 izraelskih talaca i troje stranih državljana iz Gaze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Treći dan primirja: Izrael dobio spisak talaca koji bi danas trebali biti oslobođeni

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2023

Nakon višečasovnog odlaganja Hamas oslobodio drugu grupu od 13 izraelskih talaca. Prema dogovoru, Izrael je zauzvrat oslobodio još 39 palestinskih zatvorenika od kojih je većina maloljetna.

Nastavak na Nezavisne Novine...

BLISKOISTOČNI SUKOB: Produženo primirje još dva dana; Izrael obavestio porodice talaca koji treba da budu pušteni danas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2023, 07:46

Katar je saopštio da je postignut dogovor da se primirje produži za još dva dana. Izrael je obavestio porodice talaca koji treba da budu pušteni danas iz Gaze, četvrtog dana primirja. Prethodno je došlo do odlaganja jer su Izrael i Hamas "izrazili zabrinutost" u vezi sa listama zatočenih za oslobađanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.