BIVŠI PREMIJER OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU! Sud doneo odluku koja je potresla čitav afrički kontinent

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 20:25

BIVŠI PREMIJER OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU! Sud doneo odluku koja je potresla čitav afrički kontinent

Država se još uvek oporavlja od građanskog rata

Sud u Obali Slonovače danas je u odsustvu osudio bivšeg premijera i lider pobunjenika Gijoma Soroa na doživotnu kaznu zatvora, zbog kovanja zavere protiv predsednika Alasane Uatara.

Soro, koji živi u egzilu u Evropi, optužen je za kovanje zavere i pokušaj napada na državnog zvaničnika, prenosi Rojters.

Njegov advokat je ranije otpužio vlast da podižu politički motivisanu optužnicu i da nemaju dokaze >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o Sorovoj krivici.

Ceo slučaj je dodatno podigao tenzije u Obali Slonovače, koja se još oporavlja od kratkog građanskog rata koji je vođen pre 10 godina i tokom kojeg je Soro prevodio pobunjeničke snage koje su srušile predsednika Uataru sa vlasti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.