BISERA JE JEDVA DOČEKALA: Poznata je po mržnji prema Srbima, a sada je oduševljena donošenjem sramne rezolucije o Srebrenici

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021, 22:48

BISERA JE JEDVA DOČEKALA: Poznata je po mržnji prema Srbima, a sada je oduševljena donošenjem sramne rezolucije o Srebrenici

Odluka je doneta većinom glasova, uz podršku najuticajnije opozicione DPS Mila Ðukanovića, čiji poslanici su prekinuli višenedeljni bojkot parlamenta.

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković danas je usvajanje Rezolucije o Srebrenici u crnogorskoj skupštini nazvala važnim i istorijskim korakom za Crnu Goru, ali i za celi region.

- To je veliki korak ka pomirenju, regionalnoj stabilnosti te snažan podsticaj borbi za istinu i pravdu. Čestitam narodu i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlastima Crne Gore na ovom pravednom i odgovornom činu - rekla je Turković, prenose mediji.

Ona je dodala i da je krajnje vreme da se i u BiH osudi i zabrani negiranje genocida i slavljenje ratnih zločina.

- Ovo je potvrda da suočavanje sa istinom i međunarodno priznatim presudama nije pitanje nacije ili etničke pripadnosti, nego humanosti, predanosti pravdi, miru i opštem dobru - izjavila je Turković.

Crnogorska skupština večeras je usvojila Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.