BIO JE TO IZNENADNI NAPAD! Novi detalji HORORA u gimnaziji u Nemačkoj, mentalno oboleli učenik iskasapio i sebe nožem

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 16:50

"BIO JE TO IZNENADNI NAPAD!" Novi detalji HORORA u gimnaziji u Nemačkoj, mentalno oboleli učenik iskasapio i sebe nožem

Policijske snage na terenu

Nekoliko učenika povređeno je u gimnaziji u nemačkom gradu Vupertalu kada ih je nožem i makazama napao drug iz razreda, javljaju nemački mediji. Policija je uhapsila osumnjičenog koji je, kako se navodi, sam sebi nanevo više ubodnih rana po grudima, javlja TagesSchau.

Navodi se da je pet učenika povređeno u napadu, od kojih neki teže. Kako je saopštila policija, osumnjičeni je uhapšen, a zgrada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gimnazije detaljno pretražena u potrazi za eventualnim saučesnicima.

Prema rečima nastavnice koja se nalazila u zgradi škole, napadač je koristio nož i makaze.

- Bio je to iznenadni, iznenadni napad. Napadao je učenike oko sebe, ponekad čak i svoje prijatelje, a na kraju se četiri puta ubo nožem u grudi. Kolega ga je savladao - rekla je nastavnica koja nije bila očevidac napada, eli je prva pritekla u pomoć žrtvama.

- Tada smo bili zaključani i sada smo u banci i čekamo da se zgrada gimnazije proveri - dodala je ona.

Svi učenici u zgradi banke u blizini gimnazije, u koju su prebačeni nakon što su evakuisani iz škole, sada su prebrojani i roditelji se po grupama dovode svojoj deci, počevši od onih koji su učenici nižih razreda. Kako je policija potvrdila, počinilac je 17-godišnji učenik iz srednje škole.

Pozadina zločina je i dalje potpuno nejasna, a nemački mediji su javili da je napadač dečak koji ima mentalne probleme.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf.rs/M.P./Preneo: V.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.