BIO JE HEROJ, ČOVEK KOJI SE RETKO RAĐA: Usvojen predlog da dr Laza dobije svoju ulicu u Nišu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2020, 09:43

"BIO JE HEROJ, ČOVEK KOJI SE RETKO RAĐA": Usvojen predlog da dr Laza dobije svoju ulicu u Nišu

Jedna od niških ulica bi do kraja leta trebalo i formalno da se preimenuje.

Deo ulice Vojislava Ilića koji prolazi između zgrade novog i starog Kliničkog centra biće preimenovan u ulicu Miodraga Lazića, kazao je Bojan Marinković, predsednik Komisije za nazive delova naseljenih mesta i nazive ulica.

Predlog da se na ovaj način oda pošta legendarnom Nišliji, potekao je od samog Marinkovića a usvojen je na jučerašnjoj sednici ovog tela.

- Doktor Lazić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je bio veliki prijatelj moje porodice, ne postoje reči kojima bi se mogao opisati takav čovek niti se nabrojati njegove zasluge za Nišlije i sa srpski narod odasvuda. Najkraće bi bilo reći, heroj, humanista kakav se retko rađa, koji nije štedeo svoj da spasi tuđe živote - obrazložio je svoj predlog Marinković.

Predlog će biti prosleđen Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, posle čega treba da ga potvrdi i Skupština grada.

- Očekujem da se ulica formalno preimenuje do kraja leta kada će se konstituisati novi skupštinski saziv. Lično ću se angažovati kako bi ovaj predlog što pre bio uvršten u dnevni red skupštinskog zasedanja - obećao je Marinković i podsetio da je telo kojim je predsedavao za svog mandata dalo nazive više od hiljadu ulica u Nišu.

- Na taj način odali smo počast brojnim pripadnicima snaga bezbednosti, policije, vojske, 63. Padobranske brigade koji su se žrtvovali za svoju zemlju ali i niškim umetnicima - kazao je Marinković i podsetio da je ulicu u Nišu dobio i nedavno preminuli glumac Desimir Stanojević.

Ulica Miodraga Lazića proteže se od heliodroma novog Kliničkog centra i izlazi na Bulevar Zorana Đinđića, baš na mestu gde je oslikan mural u njegovu čast.

U najavi je mogućnost da i niška Medicinska škola ponese ime čuvenog ratnog hirurga.

Kako je najavljeno, za 22. jun je zakazana sednica Nastavničkog veća a jedna od tačaka je inicijativa da se ova obrazovna ustanova nazove doktor Miodrag Lazić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.