BILO JE JEZIVO Oluja pogodila komšije, sada ide ka SRBIJI! Pao grad veličine KROMPIRA, evo gde će biti NAJOPASNIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2022, 19:34

"BILO JE JEZIVO" Oluja pogodila komšije, sada ide ka SRBIJI! Pao grad veličine KROMPIRA, evo gde će biti NAJOPASNIJE

Šteta će se tek proceniti.

Nakon tropskog dana, kada je temperatura bila do 34 stepena RHMZ je najavio vremenske nepogode na području južne i jugoistočne Srbije.

Kako su najavili, u naredna dva sata ovaj deo zemlje zahvatiće lokalna pojava kiše i kratkotrajnih pljuskova praćenih grmljavinom.

- Poslepodne nestabilno, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode - grad i jak vetar, uglavnom u brdsko-planinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predelima, kao i ponegde na severu zemlje i to kao retka pojava - saopštio je RHMZ.

Nevreme je danas poslepodne stiglo u Hrvatsku i pogodilo područje Huma na Sutli, Pregrade, Maclja i područje Varaždina.

Šteta će se tek proceniti, ali kako kažu meštani Zagorja, tamo gde je padao grad štete na usevima su totalne, a osim useva stradali su i pojedini prozori, a prvenstvo automobili, prenosi Index.

- Jezivo šta je to bilo. Strava i užas. U životu to nisam video, padao je grad veličine krompira. U centru opštine svi automobili su razbijeni. To ne može da se popravi. Imali smo taman Opštinsko veće, svima su nam automobili razbijeni - rekao je za Zagorje načelnik Huma na Stuli Zvonko Jutriša.

Nešto posle 17 sati, varaždinsko područje pogodilo je snažno nevreme praćeno vetrom i gradom, prenosi Index.

Komadi leda veličine oraha na kratko su prekrili travnjake i puteve.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RHMZ najavio: U naredna dva sata

Izvor: B92, 25.Maj.2022

Posle tropskog dana i temperatura koje su dostigle i do 34 stepena RHMZ je najavio vremenske nepogode na području južne i jugoistočne Srbije...Kako su najavili, u naredna dva sata ovaj deo zemlje zahvatiće lokalna pojava kiše i kratkotrajnih pljuskova praćenih grmljavinom..."Posle podne nestabilno,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.