BILA U SEKTI?! Misteriozna smrt devojke POTRESLA javnost: Pošla do prodavnice, pa je našli mrtvu ČETIRI GODINE kasnije

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 09:07

BILA U SEKTI?! Misteriozna smrt devojke POTRESLA javnost: Pošla do prodavnice, pa je našli mrtvu ČETIRI GODINE kasnije

Porodica očajnički želi odgovore

Četiri godine nije bilo ni traga studentkinji Jolandi Klug (26), koja je nestala u Nemačkoj 2019. godine, a onda je nepoznati prolaznik pronašao ljudske kosti u šumi 2023. godine.

Utvrđeno je da pripadaju Jolandi. Vesti o smrti nestale mlade devojke šokirale su Nemačku pre tačno godinu dana. Međutim, okolnosti njene smrti su misteriozne kao i njen nestanak.

Da li je to bila nesreća ili zločin? Sudbina mlade >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << devojke iz Lajpciga deluje sve misterioznije umesto da se konačno rasvetli.

Javni tužilac Andreas Riken rekao je za Bild da istraga još uvek nije završena i da "Jolanda Klug nije hladan slučaj".

U potpunosti je nejasno kako je studentkinja umrla niti da li se to uopšte može utvrditi na osnovu nepotpunog skeleta. Ni godinu dana nakon što je skelet pronađen u šumi, nema zvaničnog uzroka smrti.

- Zbog istraga koje su u toku, u ovom trenutku ne mogu biti otkrivene nikakve informacije - rekao je Riken.

On je dodao da se odgovori ne mogu očekivati bar do kraja marta, što znači da Jolandina porodica mora da nastavi da živi u neizvesnosti.

Jolanda je nestala sa lica zemlje 25. septembra 2019. godine. Tada je rekla poznanicima da želi da ide autobusom do Ikee u obližnji grad.

Pas tragač je jednom odveo istražitelje do zamka u Haleu. Jolanda je tamo trebalo da se sastane sa prijateljem na univerzitetskom događaju, ali nikada nije došla.

Istraga je ušla čak i u kontroverznu sektu sajentologija, sa kojom je Jolanda ranije imala kontakt, navodi policija. Trag je vodio do evropskog sedišta u Danskoj, ali onda nikuda.

Posmrtni ostaci pronađeni su 25. februara 2023. u rezervatu prirode u blizini Frajburga, nešto manje od sat vremena vožnje od Lajpciga. Prema informacijama BILD-a, pronađeno je deset kostiju i drugih delova skeleta, uključujući i vilicu.

Šta je Jolanda tražila u šumi i da li je tamo uopšte stigla dobrovoljno i živa, ostaje misterija.

Izvor: Srbija Danas/Blic/Bild/Kristina Bezbradica Gagić/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.