BIĆE VEOMA GADNO! POSLATO HITNO UPOZORENJE! Sprovedena evakuacija sela, stanovnicima glavnog grada upućen VAŽAN APEL! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 08:50

BIĆE VEOMA GADNO! POSLATO HITNO UPOZORENJE! Sprovedena evakuacija sela, stanovnicima glavnog grada upućen VAŽAN APEL! (VIDEO)

Vulkan je intenzivirao svoju aktivnost

Lokalne vlasti izdale su upozorenje zbog kontinuiranog izbacivanja pepela i vodene pare iz kratera i stanovnicima Meksiko sitija preporučile da nose maske. Preporuka je i da ostanu kod kuće i izbegnu direktan kontakt sa vulkanskim pepelom, prenela je ANSA.

Nacionalni centar za prevenciju katastrofe izvestio da opasnost i dalje postoji i da je sprovedena evakuacija sela koje je najbliže vulkanu. Dodaje se, na satelintskim snimcima se vidi kako se oblak pepela približava najbližem selu. Popokatepetl je od Meksiko Sitija udaljen oko 70 kilometara.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.