BIĆE POVEĆANJA CENE STRUJE, ALI... Vučić uputio važnu poruku građanima Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2022, 21:46

"BIĆE POVEĆANJA CENE STRUJE, ALI..." Vučić uputio važnu poruku građanima Srbije

Cena struje je najniža u Evropi, i mora da bude viša u jednom momentu, rekao je predsednik večeras obraćajući se iz Davosa.

- Nisam znao da se oni bave politikom obraćanja javnosti. Biće povećanja struje, ali ne ni 20, ni 40 posto, a kada će biti - kada budemo mogli da izdržimo sve to, a da nam cene svega ostalog ne odu u nebesa, pošto je cena električne energije ukalkulisana u cene svega ostalog - naveo je predsednik.

Znamo da je niska cena struje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << loša za EPS, rekao je Vučić, dodavši da Srbija svaki dan uvozi struju.

- U eri društvenih mreža i televizija, stalno neko drži neki štrajk. Kada malo zagrebete ispod površite vidite stvari kako treba. Mi svaki dan uvozimo struju, naša privreda danas troši neuporedivo više, a nismo pronašli nove "Kostolce". Nismo radili na novim mestima na kojima se kopa ugalj. Remontovaćemo mašine do avgusta i moći da kopamo mnogo više tona dnevno nego današnjih 60 tona. Radimo remonte da bismo zimu dočekali spremnije. U remontu nam je 1000 megavata - kaže predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.