BG: Dali 1.000 EUR, uskoro sedaju u tramvaje

Izvor: Press, 28.Dec.2016, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Dali 1.000 EUR, uskoro sedaju u tramvaje

Grupa kandidata koja se od septembra priprema za buduće vozače tramvaja još nije licencirana, a druga je već počela obuku sredinom decembra.
Foto:B92.net
Prvim potencijalnim tramvajdžijama danas će testirati znanje iz teorijskog dela, a oni koji polože, već 11. i 12. januara naći će se za komandama tramvaja, na praktičnom ispitu, pišu Večernje novosti.
U Agenciji za bezbednost saobraćaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kažu da je od 21 kandidata koji se prijavio za pohađanje obuke za vozača tramvaja njih 15 odslušalo teorijski deo obuke koji je realizovan od 19. do 30. septembra, zatim su svi kandidati pohađali praktični deo koji je održan od 3. oktobra do 8. decembra. 

“Posle položenog teorijskog i praktičnog dela ispita, kandidati podnose zahtev za izdavanje dozvole za upravljanje tramvajem Agenciji za bezbednost saobraćaja”, kažu u ovoj instituciji. 

“Za obuku kandidata za vozača tramvaja koja je počela sa realizacijom 15. decembra prijavilo se ukupno 20 kandidata. Oni su pohađali teorijsku obuku u trajanju od 60 nastavnih časova koja se završava danas i nastavljaju sa praktičnom obukom”, objašnjavaju oni. 

Iz Agencije dodaju da obuku za vozača tramvaja organizuju u skladu sa potrebama i zahtevima kandidata. 

“S obzirom na to da obuka koja se sastoji od teorijskog i praktičnog dela traje minimalno dva i po meseca, odnosno 53 radna dana, nakon čega sledi polaganje oba dela ispita, proces dobijanja dozvole za upravljanje tramvajem traje približno četiri meseca”, objašnjavaju u Agenciji. 

“U skladu sa tim organizujemo obuku na svaka tri do četiri meseca što zadovoljava zahteve kandidata”, dodaju oni.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.