BEZ KIŠOBRANA NE IZLAZITE IZ KUĆE: Poznati meteorolog otkrio kakvo nas vreme očekuje u narednim danima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2020, 18:44

BEZ KIŠOBRANA NE IZLAZITE IZ KUĆE: Poznati meteorolog otkrio kakvo nas vreme očekuje u narednim danima (FOTO)

- Biće svaki dan pomalo kiše i pljuskova, kako koji dan, neki dan više, neki dan manje - kaže poznati meteorolog.

Bez kišobrana, sudeći po meteorolozima, nećemo moći narednih dana, on će biti neizostavan u našim torbama kad krećemo negde. Tako će biti, prema rečima meteorologa Nedeljka Todorovića, do petka, 25. juna.

- Do narednog petka će biti svaki dan pomalo kiše i pljuskova, kako koji dan, neki dan više, neki dan manje i od 26. juna raste temperatura >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do 30 stepeni, biće sunčano i toplo - navodi meteorolog.

- Do tada će biti promenljivo. Sutra nešto malo lokalnih pljuskova, u nedelju, ponedeljak i utorak kiša, oblačno, s tim da bi u nedelju bilo malo kiše, bez nekih ozbiljnih padavina. A u ponedeljak i utorak lokalno velika količina padavina, od obične kiše, ne od pljuska već od celodnevne kiše - napominje Todorović.

U Srbiji se u subotu očekuje promenljivo oblačno i malo svežije, mestimično sa kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 18, najviša od 23 do 27 stepeni.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i malo svežije sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura 17, najviša 24 stepena.

U ponedeljak i utorak u severnim, zapadnim i centralnim delovima očekuje se velika količina padavina, do 40 litara po metru kvadratnom za 24 sata.

U nedelju pretežno oblačno i svežije, mestimično s kišom, ponegde i sa pljuskovima i grmljavinom.

Od utorka do petka promenljivo i malo toplije, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Od subote sunčano i toplo.

I hidrolozi upozoravaju na na porast vodostaja na manjim rekama.

Na Tamišu kod Jaše Tomića vodostaji će biti u većem porastu sa dostizanjem granice vanredne odbrane od poplava, a kod Sečnja sa prevazilaženjem redovne odbrane tokom 20. i 21. juna.

Kako kaže Nedeljko Todorović, na većim rekama nema bojazni od izlivanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.