BERLIN RAZOČARAN predlogom o formiranju NEUSTAVNE VOJSKE: To je prepreka dijalogu sa Beogradom

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Mar.2017, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BERLIN RAZOČARAN predlogom o formiranju NEUSTAVNE VOJSKE: To je prepreka dijalogu sa Beogradom

Prema oceni Angelike Vits povlačenje takvog poteza bi ugrozilo saradnju

Zvanični Berlin je razočan, jer predlog o formiranju neustavne vojske u južnoj srpskoj pokrajini ugrožava saradnju samoproglašenog Kosova i NATO i biće prepreka dijalogu o normalizaciji odnosa sa Beogradom, izjavila je nemačka ambasadorka u Prištini Angelika Vits, prenela je prištinska Kosova sot.

Vits je istakla da, iako je transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) "suverena odluka" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samoproglašenih kosovskih vlasti, to mora da bude "transparentan i inkluzivan proces".

- Razočarani smo što ovaj predlog ugrožava saradnju Kosova i NATO i pravi prepreke za normalizaciju dijaloga - rekla je ona.

Ona je primetila da je problem neustavne kosovske vojske izazvao veću pažnju nego neka važnija pitanja, poput implementacije zdravstvenig osiguranja ili boljeg sistema socijalne pomoći.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.