BEOGRAĐANKA KRADE PARE OD BOLESNOG DETETA! Bruka i sramota u prestonici, dok se Nikola bori za život, ova žena bez trunke stida otima kutiju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 23:40

BEOGRAĐANKA KRADE PARE OD BOLESNOG DETETA! Bruka i sramota u prestonici, dok se Nikola bori za život, ova žena bez trunke stida otima kutiju (FOTO)

Može li se ova osoba uopšte nazvati čovekom?!

Nečuvena krađa snimljena je u više lokala širom Beograda prethodih dana - krađa humanitarne pomoći za dečaka Nikolu Aćimovića (16), koji boluje od Dišenove mišićne atrofije.

Naime, na društvenim mrežama se pojavio snimak na kom se vidi kako jedna žena dolazi u prodavnicu i od radnica uzima sav novac iz kutije namenjen za lečenje bolesnog tinejdžera. Potom se pojavljuje još jedan video >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zapis sa kamera iz drugog objekta, na kom se vidi kako dolazi sa kutijom na kojoj je zalepljena Nikolinom fotografija i uzima novac od zaposlenih.

Povodom skandalozne krađe, oglasila se i majka bolesnog Nikole.

Pored svih muka i problema i borbe za Nikolu, za svaki njegov pokret, udah, otkucaj srca, samo nam je falio neki nečovek, koji ide sa humanitarnom kutijom sa Nikolinim banerom i prikuplja novac za svoju ličnu korist u ime mog bolesnog deteta. Strašno, nemam reči, ovo je dno dna - navela je Gordana Grabovčić, Nikolina majka.

Kako je rekla, "gospođa" koja uzima novac u ime njenog bolesnog sina ide po lokalima po Beogradu.

- Nećete verovati, ali došla je i u Obrenovac i u jednom lokalu gde je postavljena humanitarna kutija za Nikolu pokupila sav novac iz kutije - napisala je ogorčena majka.

Ona je istakla da za njenog Nikolu niko ne prikuplja novčana sredstva od vrata do vrata i zamolila korisnike mreža da podele objavu sa snimcima u što većem broju.

- Delite snimak da što veći broj ljudi vidi, možda je neko i prepozna. Danas je Nikola, sutra će biti neko drugo dete ili odrasla bolesna osoba, kojima život zavisi od brzine prikupljanja sredstava - rekla je Gordana.

Ona je apelovala na sve zaposlene u prodavnicama da pozovu policijuukoliko i kod njih dođe da traži novac.

 Protiv dotične je podneta i krivična prijava. Dotična menja boju kose i šminku, pokušava da se maskira, neki je se sećaju kao plavuše, a neki kao brinete. Molim vas za pomoć da se spreči zloupotreba bolesnih i nemoćnih - zamolila je uznemirena Gordana.

Podsetimo, Dišenova mišićna atrofija, bolest koja je dijagnostikovana Nikoli obično se javlja u detinjstvu i to uglavnom kod dečaka.

Simptomi ovog tipa mišićne distrofije su dosta teški i ozbiljni. Glavna karakteristika ove bolesti je ubrzano propadanje mišića usled nedostatka proteina distrofina u organizmu.

Oboleli obično već posle 12. godine života nemaju mogućnost samostalnog hoda. Kasnije nastaju smetnje u radu srca i disanja zbog toga što bolest pogađa srčani mišić i međurebarne mišiće koji učestvuju u procesu disanja.

Njemu možemo pomoći na sledeće načine:

Putem SMS poruke sadržaja 1056 na 3030, donacija od 200 dinara

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131176-66

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001133896-54

IBAN: RS35160600000113389654

SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Izvor: Srbija Danas/Blic/Dragana Simić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.