BEOGRAD ULAŽE U BUDUĆNOST: Za godinu dana sve će da vrvi od vrtića

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2020, 08:32

BEOGRAD ULAŽE U BUDUĆNOST: Za godinu dana sve će da vrvi od vrtića

Nikada u istoriji grada nije u jednoj godini izgrađeno ovoliko ustanova

Tender za izgradnju vrtića od oko 700 kvadrata u aneksu Opštine Vračar je raspisan, a do kraja godine biće i za obdaništa na Miljakovcu 3, u naselju Braće Jerković, Mirijevu, levoj obali Dunava i Mladenovacu.

Ovo je najavio Goran Vesić, zamenik gradonačelnika koji je posetio novotvoreni vrtić "Paun" u Surčinu i uručio više od 250 knjiga namenjenih predškolcima, koje je donirao "Vulkan".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Vesić je podsetio da se u ovom trenutku grade vrtići u Ulici Miloja Zakića na Čukarici, u Novogradskoj ulici u Zemunu, u Bulevaru patrijarha Pavla, Belom polju u Obrenovcu, na Bežanijskoj kosi i Bloku 62.

- Narednih godinu dana Beograd će imati izgrađenih 14 vrtića u kojima će biti mesta za oko 3.000 dece - naveo je Vesić. - . Posebno sam srećan zbog toga jer ulaganje u decu je ulaganje u budućnost.

КЊИГЕ ЗА МАЛИШАНЕ У НОВООТВОРЕНОМ ВРТИЋУ У СУРЧИНУ Обишао сам новоотворени вртић „Паун” у Сурчину и том приликом...

Posted by Горан Весић on Friday, December 4, 2020

U vrtiće je protekle nedelje dolazilo je u proseku 19.295 dece dnevno, što iznosi oko 33 odsto upisanih - rekao je Slavko Gak, gradski sekretar za dečju zaštitu. - Najveća "gužva" bila je u predškolskim ustanovama na Zvezdari i u Zemunu, gde je bilo prisutno oko 44 odsto upisane dece, dok je najniža dolaznost evidentirana u Sopotu i Obrenovcu oko 22 odsto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.