BELGIJA BIJE VELIKU BITKU S KORONOM: Čak i zaraženi doktori i dalje rade, sistem pred pucanjem

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 19:40

BELGIJA BIJE VELIKU BITKU S KORONOM: Čak i zaraženi doktori i dalje rade, sistem pred pucanjem

Jedan od troje testiranih ljudi je pozitivno u ovom istočnom belgijskom gradu.

Lekari u belgijskom gradu Lijež zamoljeni su da nastave da rade čak iako imaju korona virus zbog porasta broja slučajeva i novonastalih problema u bolnicama.

Navodi se da je oko četvrtite medicinskog osoblja zaraženo.

Sada je deset bolnica zatražilo od svojih zaposlenih koji su testirani pozitivno na korona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << virus, ali nemaju simptome, da nastave da rade.

Šef belgijske Asocijacije medicinskih sindikata rekao je za BBC da nemaju izbora ukoliko žele da spreče kolaps sistema u narednih nekoliko dana.

Bolnice prevoze pacijente u druge ustanove i otkazuju operacije koje nisu hitne.

Inače, ministar zdravlja Frank Vandenbruk upozorio je pre nekoliko dana da zemlju očekuje "cunami" novih infekcija i u tom slučaju vlasti neće biti u mogućnosti da "iskontrolišu ono što se događa".

Da podsetimo, Evropa je pred još jednom katastrofom s obzirom na to da broj zaraženih alarmantno raste na čitavom kontinentu.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BBC: Belgija traži od zaraženih doktora da ostanu na poslu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Okt.2020

Od doktora koji rade u belgijskom gradu Liege zatraženo je da nastave sa poslom čak i ako su zaraženi korona virusom zbog velikog broja priliva zaraženih pacijenata u bolnicama, piše britanski BBC, uz navode da je četvrtina medicinskog osoblja u ovom gradu zaražena. Deset bolnica zatražilo je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Zaraženi lekari u Belgiji moraju da rade jer NEMA KO DA IH ZAMENI: "Moramo da sprečimo ZDRAVSTVENI KOLAPS"

Izvor: Blic, 27.Okt.2020, 14:21

Zaraženi doktori u belgijskom gradu Liježu pozvani su da nastave da rade, iako imaju korona virus, ali nemaju simptome, javlja BBC.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.