BANDE NAPRAVILE POKOLJ U ZATVORU: Sevala sečiva, na brutalan način ubijeno najmanje devet osoba (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 22:58

BANDE NAPRAVILE POKOLJ U ZATVORU: Sevala sečiva, na brutalan način ubijeno najmanje devet osoba (VIDEO)

Policija bila prinuđena da hitno reaguje

U ratu suparničkih bandi u zatvoru u Meksiku ubijeno je najmanje šestoro dok je devet zatvorenika ranjeno, potvrdili su tamošnji zvaničnici.

Tuča je izbila u utorak popodne po lokalnom vremenu u zatvoru u gradu Viljaermosa u državi Tabasko.

Suparničke bande bile su naružane oružjem koje su zatvorenici uglavnom sami napravili, a prema rečima stražara zaratili su oko kontrole terotorije u zatvoru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Rat među zatvorenicima je izbio u zatvorskom dvorištu kada su se članovi bandi napali međusobno palicama i noževima.

Fight between rival gangs in Mexico prison leaves six inmates dead and at least nine injured, officials say https://t.co/ajEaoHHyLa

— BBC News (World) (@BBCWorld) June 23, 2021

U zatvor je bila raspoređena policija za razbijanje nereda, a lokalni mediji izveštavaju da je gotovo 80 policajaca ušlo kako bi ponovo uspostavili kontrolu.

Ovaj zatvor je i ranije bio mesto smrtonosnih borbi. U februaru su u sukobu ubijena dva zatvorenika koji su klasifikovani kao "visoko rizični".

Zatvorske borbe u Meksiku nisu retkost. Prema Nacionalnoj komisiji za ljudska prava, u državnim zatvorima je bilo gotovo 1.000 tuča 2020. godine.

Dogodili su se i neka bekstva "poznatih" robijaša poput meksičkog gospodara droge Hoakina Guzmana poznatog kao El Čapo, koji je uspeo da pobegne iz dva zatvora sa maksimalnim obezbeđenjem pre nego što je izručen Sjedinjenim Državama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.