BAJDENOVA ADMINISTRACIJA DONELA ODLUKU: Šalju američke snage na granicu, situacija je kritična!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2023, 21:06

BAJDENOVA ADMINISTRACIJA DONELA ODLUKU: Šalju američke snage na granicu, situacija je kritična!

Imaće poseban zadatak

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena privremeno će poslati 1.500 dodatnih vojnika na granicu između SAD i Meksika, saznaje Rojters, pozivajući se na izjavu američkog zvaničnika.

Vojnici će biti poslati u cilju obezbeđivanja američko-meksičke granice, a u sklopu priprema za očekivano povećanje ilegalnih imigracija kada ograničenja iz doba pandemije virusa korona budu bila ukinuta kasnije ovog meseca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Oni će pomagati službenicima granične patrole prilikom unosa podataka.

Ograničenja, poznata pod nazivom "Title 42", trebalo bi da budu ukinuta 11. maja, a njima je američkim vlastima data mogućnost da brzo proteraju nemeksičke migrante u Meksiko, bez mogućnosti da zatraže azil.

Bajden, koji je najavio kandidaturu za reizbor 2024. godine, bori se sa rekordnim brojem ilegalnih migranata koji pokušavaju da uđu u Sjedinjene Države, piše agencija.

Američke trupe već su korišćene za obezbeđivanje granice tokom vladavine Džordža Buša, Baraka Obame i Donalda Trampa, koji su rasporedili hiljade vojnika i pripadnika Nacionalne garde.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.