BAJDEN SLETEO U IZRAEL: Odmah se izgrlio sa Netanijahuom i Hercogom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023, 10:55

BAJDEN SLETEO U IZRAEL: Odmah se izgrlio sa Netanijahuom i Hercogom (VIDEO)

Američki predsednik bezbedno je stigao na Bliski istok

Predsednik SAD Džozef Bajden doputovao je u Izrael, čime je otpočeo posetu koja ima za cilj konsultacije o ratu u Gazi, javio je Rojters.

Nakon što je izašao iz aviona, Bajden je zagrlio izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i predsednika Isaka Hercoga na aerodromu.

- Dobro došli, gospodine predsedniče. Bog vas blagoslovio što štitite izraelsku naciju - rekao je Hercog Bajdenu, saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su iz kancelarije izraelskog predsednika, peneo je AP.

Bajden dolazi u Izrael u znak podrške toj zemlji u njenom ratu protiv militanata Hamasa, ali i da pokrene "teška pitanja" u trenutku kada je, prema tvrdnjama Palestinaca, najmanje 500 osoba stradalo u napadu izraelskih snaga na bolnicu u Gazi, što je dovelo do otkazivanja njegovog planiranog samita sa arapskim liderima, najavio je ranije portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Počeo sastanak Bajdena i Hercoga: Država zasnovana na "slobodi, pravdi i miru"

Izvor: B92, 18.Okt.2023

Sastanak predsednika Izraela i SAD, Isaka Hercoga i Džozefa Bajdena je počeo, nakon što je američki lider završio sastanak sa izraelskim ratnim kabinetom.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.