BAJDEN POSLAO OHRABRUJUĆU PORUKU: Oglasio se predsednik nakon donošenja presude bivšem policajcu za ubistvo Flojda (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2021, 08:09

BAJDEN POSLAO OHRABRUJUĆU PORUKU: Oglasio se predsednik nakon donošenja presude bivšem policajcu za ubistvo Flojda (VIDEO)

O sudbini Dereka Šovina odlučivalo je 12 porotnika

Američki predsednik Džo Bajden nazvao je danas presudu kojom je policajac Derek Šovin proglašen krivim po svim tačkama optužnice za ubistvo afroamerikanca Džordža Flojda ogromnim korakom za pravdu u SAD.

Rojters prenosi da je Bajden povodom presude Šovinu dao izjavu nacionalnoj televiziji u kojoj je poručio da je to bilo ubistvo usred dana koje je mogao da vidi ceo svet i da je sistemski rasizam nešto što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opterećuje američku naciju.

- Ništa više ne može vratiti porodici Flojd njihovog brata i oca, ali ovo može biti ogroman korak napred ka dostizanju pravde u Americi - poručio je predsednik SAD.

"It was a murder in the full light of day, and it ripped the blinders off for the whole world to see"

US President Joe Biden reacts to the conviction of Derek Chauvin for the murder of George Floyd https://t.co/GXjleq8spO pic.twitter.com/oAhogiO4hq

— BBC News (World) (@BBCWorld) April 20, 2021

On je pohvalio i hrabru mladu ženu koja je snimila policajca Šovina kako kleči na Flojdovom vratu i pomenuo policajce koji su svedočili protiv kolege na poziv tužilaštva.

Ranije tokom dana američki predsednik je rekao je da se moli za ispravnu presudu u procesu protiv Dereka Šovina.

, šest belaca i četiri afroamerikanca. Oni su presudu razmatrali ukupno 10 sati, u toku dva dana, a on je proglašen krivim po sve tri tačke optužnice , ubistvo drugog stepena i ubistvo trećeg stepena, kao i ubistvo drugog stepena iz nehata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.