BAJDEN DAO ZELENO SVETLO ZA NAPAD! Stiže OSVETA za ubistvo TRI američka vojnika u Jordanu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2024, 17:43

BAJDEN DAO ZELENO SVETLO ZA NAPAD! Stiže OSVETA za ubistvo TRI američka vojnika u Jordanu!

Odobreni planovi za udare

Sjedinjene Američke Države odbrile su planove za napad na iranske ciljeve i vojne snage u Iraku i Siriji kao odgovor na nedavni napad visokog profila na jednu od američkih baza na Bliskom istoku, javlja Si-bi-si njuz, pozivajući se na vladine izvore.

Kako navodi medij, planirano je da se udari izvode "nekoliko dana", a njihove mete biće "iranski objekti i vojno osoblje" na teritoriji dve arapske zemlje. Odlučujući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << faktor kada će se napadi desiti, kažu izvori, biće vremenski uslovi.

Sagovornici kanala objašnjavaju da SAD imaju mogućnost da izvedu udare po lošem vremenu, ali bi to radije radile u uslovima povoljnije vidljivosti kako bi izbegle civilne žrtve. Iranski dron pogodio je američku bazu "Kulu 22" u Jordanu, ubivši tri američka vojnika, dok je preko 40 njih povređeno.

Podsetimo, Bajden je prethodno otkrio da je odlučio kako da odgovori na napad dronom u kojem su ubijena tri američka vojnika u Jordanu i ponovio da ne želi da se SAD uvlače u veći rat.

Bajden je naveo da je Iran odgovoran za obezbeđivanje oružja militantima koji stoje iza napada dok se suočava sa monumentalnom odlukom o tome kako da uzvrati. Novinari su pitali američkog predsednika kako je znao da je Iran odgovoran za napad dronom.

- Iran isporučuje oružje - rekao je Bajden. Međutim, izbegao je odgovor na pitanje da li smatra da je Teheran direktno odgovoran za napad, koji su SAD pripisali proksi grupama.

- Imaćemo te razgovore - rekao je Bajden. Novinari su ga pitali da li je doneo odluku kako će SAD reagovati.

- Da - odgovorio je jednostavno Bajden dan nakon što se sastao sa svojim bezbednosnim timom u sobi za situacije u Beloj kući.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

(Srbija Danas/Večernje novosti/Marko Kolašinac/Preneo: V.M.)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.