Azerbejdžanska vojska se približila na 5 kilometara od Šušija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2020, 12:16

Azerbejdžanska vojska se približila na 5 kilometara od Šušija

Azerbejdžanska vojska se danas približila ključnom gradu u Nagorno-Karabahu posle mesec dana intenzivnih sukoba sa jermenskom armijom, a za to vreme diplomate iz dve zemlje se pripremaju za ozbiljnije razgovore kako bi okončali konflikt oko sporne teritorije, preneo je AP.

Lider oblasti Nagorno-Karabah Arajik Hartjunjan je rekao da su se azerbejdžanske snage približile na pet kilometara od strateški važnog grada Šušija i apelovao je stanovnike da se mobilišu kako bi odbili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napad.

"Onaj ko kontroliše Šuši, kontroliše Nagorno-Karabah. Moramo da shvatimo to i da branimo Šuši. Moramo da okrenemo situaciju u svoju korist", rekao je Harutjunjan i video snimku iz gradske crkve, koja je žestoko oštećena granatiranjem sa azerbejdžanske strane.

Šuši je na samo pet kilometara južno od glavnog grada Nagorno-Karabaha, Stepanakerta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vazdušni napad u Nagorno-Karabahu

Izvor: B92, 29.Okt.2020

Vlasti Jermenije saopštile su da su azerbejdžanske oružane snage izvele vazdušne napade na grad Martakert u severnom delu Nagorno-Karabaha...Ranije je potvrđeno da je Baku granatirao Stepanakert, Šuši i Martakert pomoću raketnog sistema "Smerč"...Vlada Jeremenije je saopštila da su azerbejdžanske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.